Tips på ekonomiböcker på bokrean

Det är dags för den årliga bokrean. Under den sista veckan i februari rear bokhandlare både i verkliga världen och på nätet ut tusentals böcker i alla kategorier, och inte sällan är prislapparna av det helt klarröda slaget. I år, liksom de senaste åren, är ett ganska stort fokus på böcker inom både nationalekonomi, företagskonomi och privatekonomi. Ekonomi har överlag blivit ett mer populärt ämne och böckerna som nu finns på rea speglar en trend kring om att många gärna läser böcker med tips och strategier om hur man med ganska enkla medel snabbt kan stärka sin ekonomi. Här ska vi presentera kort om tre av de böcker du just nu kan köpa till rabatt.

Sälj – konsten att sälja vad som helst till vem som helst

Mästermäklaren Fredrik Eklunds bok Sälj kanske inte kan hjälpa dig sälja is till eskimåer, men denna kombination av självbiografi och instruktionsbok ger många bra tips på hur man kan gå från noll till en ansenlig förmögenhet genom att anamma rätt inställning. Spännande, intressant och framför allt rakt på sak.

Så här kan alla svenskar bli miljonärer

Per Håkan Börjessons pocket Så här kan alla svenskar bli miljonärer är i princip en steg för steg-guide till hur du maximerar din ekonomi med mycket enkla knep. Boken bygger på endast fem strategier, men de är alla enkla att följa. Per H Börjesson är en framgångsrik VD och investerare som har byggt upp en rejäl förmögenhet genom åren, så han vet vad han talar om.

Maktspelet

Maktspelet av Henrik Fexeus är en spännande pocket om hur du kan se till att få din vilja igenom i alla tänkbara sammanhang. Den ger dig värdefulla tips kring hur du argumenterar och förhandlar, och det är kunskaper du kan ha mycket god nytta av om du vill stärka din privatekonomi.

Henrik Fexeus har flera liknande titlar på sin meritlista. Några exempel är Konsten att läsa tankar och Konsten att få mentala superkrafter. Även dessa böcker kan vara indirekt uppbyggande för din ekonomi.