De bästa sätten att låna pengar

Behöver du låna pengar? Vi utforskar de billigaste och snabbaste sätten att låna, plus två alternativ att undvika.

Det är vanligtvis bättre att betala för oväntade utgifter med din akutfond än att låna pengar. Men ibland kastar livet ut sig, och du måste se till externa resurser.

Om detta händer, var medveten om att inte alla former av upplåning skapas lika, och vissa har fler ekonomiska nackdelar än andra. Oavsett om du vill få bästa möjliga pris eller bara behöver ett snabblån, se till att noga överväga dina alternativ och bedöma riskerna.

Billigaste sätten att låna pengar

Att låna kommer alltid med en kostnad, men vissa typer av lån är billigare än andra, särskilt om du har bra eller utmärkt kredit (en FICO på 690 eller högre). Här är dina bästa alternativ:

Privatlån från en bank eller kreditförening

Banker eller kreditföreningar erbjuder vanligtvis de lägsta årliga procentsatserna, eller den totala kostnaden för upplåning, för personliga lån. Lånebeloppen varierar från några hundra dollar till 50 000 USD eller mer.

Om du redan är kund hos banken kan du få en extra APR-rabatt. Vissa banker erbjuder också förmåner som flexibla betalningsalternativ för att hjälpa dig hantera osäkra ekonomiska tider.

Om du inte har bra kredit är det svårt att bli godkänd via en bank. Dessutom är det få banker som låter dig förhandskvalificera dig för att förhandsgranska lånets ränta och löptid. Det här alternativet är vanligare hos långivare online.

Kreditföreningar kan erbjuda lägre priser än banker, särskilt för dem med dålig kredit.

Låneansvariga kan överväga din övergripande ekonomiska bild, istället för att förlita sig mycket på din kreditvärdighet. Men du måste bli medlem i kreditförening innan du ansöker.

Det behövs Ingen kreditkort

Om du kan betala av saldot inom kortets introduktionsperiod kan ett kreditkort på 0 % APR vara ett av de billigaste sätten att låna pengar. Du behöver vanligtvis bra eller utmärkt kredit för att kvalificera dig.

Vissa kort erbjuder en introduktionsperiod mellan 15 och 21 månader, under vilken ingen ränta debiteras på dina köp.

Säg att du använder ett kreditkort på 0 % APR med en 15-månaders introduktionsperiod för att täcka en oväntad utgift som en läkarräkning eller bilreparation, och du betalar av resten nio månader senare. Du kommer att ha lånat de pengarna till noll ränta.

Köp nu, betala senare

”Köp nu, betala senare”-planer låter dig köpa föremål nu och betala för dem över en rad omgångar, vanligtvis utan ränta eller avgifter. Många återförsäljare erbjuder dessa betalningsplaner under betalningsprocessen online och ibland i butik.

Afterpay är ett köp nu, betala senare företag som aldrig tar ut ränta men kan ta ut en avgift för sena betalningar. Affirm kan ta ut ränta beroende på köpesumman och återförsäljaren.

Om du kan få ett betalningsalternativ med noll ränta, köp nu, betala senare kan vara ett billigt sätt att låna för nödvändiga utgifter. Men eftersom det är lätt att få till kan det också leda till överutgifter.