Få överblick av dina abonnemang med Mina Tjänster

De flesta av oss har en lång rad abonnemang och tjänster som vi debiteras för varje månad. Handen på hjärtat – har du full koll på vad du betalar för och hur mycket pengar som rinner ut från lönekontot varje månad? Med en ny tjänst med namnet Minatjänster.se kan du enkelt och snabbt få en överblick av alla abonnemang och tjänster. Du kan också hantera abonnemangen direkt på nätet eller i tjänstens app istället för att ta kontakt med respektive leverantör separat.

Kom igång på ett par minuter

Det kostar dig ingenting att använda Mina Tjänster. Snarare är det så att du förmodligen kan spara en del pengar på att använda tjänsten. Du börjar med att ladda ned appen från App Store eller Google Play. I nästa steg loggar du in med BankID för att identifiera dig. Du kommer då inom ett par sekunder få en översikt av de abonnemang och tjänster du betalar för via ditt huvudsakliga bankkonto (det som du har BankID kopplat till). Har du fler bankkonton kan du lägga till även dem för att komplettera bilden.

Så här använder du informationen i appen

Vad ska du då göra med informationen du får presenterad för dig i appen? För det första är det givetvis en klar fördel att se exakt vilka tjänster och abonnemang du har och vad du betalar för dem. Kanske upptäcker du någon tjänst som du har slutat använda eller av någon annan anledning inte längre har någon användning för?

För det andra kan du enkelt identifiera prishöjningar. Du kan nämligen se exakt vad du har betalat varje månad många månader tillbaka i tiden. Det är inte alla tjänsteleverantörer som är helt transparenta med prishöjningar. Med Mina Tjänster får du svart på vitt på hur priserna eventuellt har förändrats över tid. Med den informationen får du ett beslutsunderlag för om du ska fortsätta använda en viss tjänst eller säga upp den. Du kan även få meddelanden om det skulle ske en förändring i ett abonnemang.

För det tredje erbjuder Mina Tjänster dig att säga upp abonnemang och tjänster direkt i appen. Faktum är att det är så enkelt som att klicka på en knapp. Supportpersonal hos Mina Tjänster ombesörjer uppsägningen och inom kort får du en bekräftelse via e-post eller vanlig post (beroende på hur du tidigare har kommunicerat med tjänsten). Viktigt att känna till är att det inte är alla tjänster och abonnemang som kan avslutas automatiskt. Elnätsabonnemang och a-kasseavgifter är exempel på sådana.

För det fjärde kan du få hjälp att spara pengar genom att byta/förbättra abonnemang. För närvarande har Mina Tjänster stöd för mobilabonnemang och elavtal.